perjantai 10. elokuuta 2012

Kylmää

En oikein osannut päättää kumpaan blogiini tänään kirjoitan vai kirjoitanko ollenkaan. Lisäksi tänä aamuna taas ties kuinka monennen kerran harkitsin uudenkin blogin avaamista. Jotenkin vain aamu sitten meni minulta ohi. En edes tehnyt mitään.  Hajamielisyyteni on uskomattomasti lisääntynyt. Kylmää ulkona ja sisällä. Ulkona oli kello 13.10 vain 14,1 astetta ja iltapäivällä kello 15.40 vain 13,9 astetta. Palelin aamusta alkaen, että piti lämmittää sauna. Olen usein perjantaisin ollut liikkeessä, jotan en ole ehkä edes huomannut päivän erilaisuutta ottaessani silloin viikottaisen sytostaattilääkkeen.

Uuden blogin ajatus on tullut taas kerran ajankohtaiseksi, koska aina joskus osun johonkin yhden asian blogiin ja tunnen valtavaa huonommuuden tunnetta oman aiheista sekalaisen blogini johdosta. Toki onhan minulla se "Näin selviän nivelreumasta"-blogi , mutta se toivottavasti hiipuu pikkuhiljaa. Eikä minustakaan taida koskaan tulla yhden asian ihmistä

Hajamielisyyteni, hm. Aika vain menee äkkiä ohi, ehkä se on muillekin tuttua. Kun aamuvarhain onnun postilaatikolle, ajattelen kaikkea, mitä haluaisin tänään tehdä. Uusia harrastuksia, uutta opiskelua, näyttelyissä käymistä, seminaareja ja ties mitä. Kotonakin on paljon tehtävää. Sitten luen sähköposteja, vastaan, käyn Facebookissa. Välillä syön aamiaisen sanomalehtien kera, juon pariin otteeseen kahvit, piipahdan pihalla. Ja sitten vaan on jo iltapäivä. Vanhahkon mummon aikakäsityskään ei ole samanlainen kuin nuorten. Mutta enpäs jää tähän nyt roikkumaan.Jotakin toimintaa sentään. Nimittäin eilen lähdin ystäväni Kaarinan seurassa hänen VPL Pyhäjärvi-seuran nimissä pyhäjärveläisille järjestämään saunailtaan, jonka käsitin olevan heillä jokavuotinen perinne. Saunailta sisältää toki paljon muutakin. Ensin pakistaan ja nautitaan pöydän antimista ja sitten vielä liitytään samanaikaisesti paikalla järjestettyyn yhteislaulutilaisuuteen.  Olinkin jo pitkään toivonut pääseväni vierailemaan Villa Bergsundissa, karjalaisten kesäkodissa. Kesäkotia hoitaa Pääkaupunkiseudun karjalaisyhteisöt Pääsky ry,  ja  se sijaitsee Laajasalon Jollaksessa todella hienolla paikalla.  Kodissa voi kesäisin järjestää monenlaisia tilaisuuksia ja talossa voi jopa yöpyä. Tutkin kaikki huoneet yläkerrassa ja muiden laulaessa kiertelin laajassa pihapiirissä ympäriinsä. Pyhäjärveläisten toiminta on hyvin aktiivista kuten olen monta kertaa sivusta seurattuani todennut. Onkin kiva päästä oppilaana seuraamaan kokeneiden toimintaa.

  

Otin yläkerrassa enemmänkin kuvia. Tässä ovi aukeaa isoimpaan makuuhuoneeseen.

Jotakin toimintaa on huomennakin taiteiden merkeissä, mutta siitä sitten myöhemmin.  Tänään Tuusulassa vietetään Taiteiden yötä. Ohjelma on mittava. En aio osallistua, en aio lähteä palelemaan ihmisjoukkoihin. Huomenna saan tutustun pariin näyttelyyn mukavassa seurassa.Jestas, mihin se päivä menikään! Muuten olettehan huomanneet, että blogiini voi myös jättää kommentteja ja huomioita rekisteröitymättä googleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti