keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Vilkkautta verkoissa ja puutarhassaTänään  aamu valkeni kauniina. Kummasti sininen taivas valkoisine pilvineen nostaa mielialaa. Pari päivää pääni on ollut vähän erilainen, ehkä lisälääkkeen aloituksen takia. Tai ehkä vain kuvittelen. Asiahan on kuitenkin niin, että nyt mielikuvitukseni laukkaa jo entistä tahtia enkä ehdi tehdä läheskään kaikkea, mitä  keksin.  

Alex näyttää ihan isolta nukelta.
Sairastuminen antaa mahdollisuuden hiljentää vauhtia, joka havaintojeni mukaan näyttää vanhemmilla ihmisillä vain kasvavan. Pitää ehtiä kaikkea ja kaikkeen. Sitäkin ehdin pohtia tänä aamuna, kun mietin miten viisas Luoja on ollut rakentaessaan ihmisen ja tälle ympäristön. Kaikki ei menekään aina halumme ja toiveidemme mukaan. Joskus on vaikea ymmärtää kaiken tarkoitusta, joka kyllä valkenee jonakin päivänä. Suurin rooli on kuitenkin meillä itsellämme. Ehkä jätän tarkemman filosofoinnin toiseen kertaan.

Syvällistä pohtimista olen harrastanut keväästä 2008 kuvablogin alla Polulle kauas blogissani, jonka takana on myös yli 2000 valokuvaa omissa kansioissaan. Portaali oli poissa käytöstä lähes kuukauden ja siksi olin pakotettu tulemaan tänne bloggeriin ja opiskelemaan uusia asioita. Kuvablogi on ollut äärimmäisen helppo ja mukava paikka toimia ja se toimiikin moitteettomasti lähes aina. Koska sen ylläpitäjät toimivat harrastuspohjalta, voi joskus olla pitkiäkin häiriöitä. Tämä kyllä oli harvinaisen pitkä ja luulinkin, että se on loppu nyt. Tulen jatkamaan pääasiallisesti kirjoittamistani siellä sen jo sen hyvien kuvaominaisuuksien vuoksi.


Eli google-sekoiluja on ollut muutakin kuin uuden opettelemista, Google Cromen käyttöönottoa jne. En yhtään ihmettele, jos jotkut vanhemmat ja nuoremmatkin putoavat kärryiltä muutosten seuratessa toisiaan.  Paitsi, että kun siirryin Cromeen kirjoittamaan tätä tekstiä, se? alleviivaa melkein kaikki sanat punaisella, koska tekee kirjoittaessani samalla oikeinkirjoitustarkistusta. Saan sen jo kirjoittamani tekstin osalta pois ruudulta "tarkista oikeinkirjoitus"-palkkia  klikkaamalla, mutta missä se on oletuksena?  Googlen-palvelut ovat ylipäänsä hyvin voimakkaasti käyttäjien itse muokattavissa ja ohjeita löytyy , mutta silloin usein pitää myös ymmärtää HTML-kielen käyttöä. Tulee ihan mieleen vanhat ajat, kun maailma ei vielä ollut peruskäyttäjien kuten nyt, Nykyäänhän käyttöliittymät on tehty helpoiksi.  Eipä tästäkään enempää tällä kertaa.


Pihani pursuaa kukkia. Välillä kitken rikkaruohoja puolisen tuntia, mutta kaikken mieluummin kiertelen valokuvaamassa. Facebookissa on syntynyt keskusteluja kasvikuvista ja luonnosta Pionit ovat tänä kesänä erikoisen suuria ja raskaita. Varjoliljat, sormustinkukat, palavat rakkaudet, kärhöt, keisarin liljat kukkivat parhaillaan. Päivänkakkarat loistavat vielä valkoisina pihan joka kolkasta. Pihan kaikki asumispöntöt ovat tänä kesänä olleet kirjosieppojen valtaamia.

Eilen Alex 4 kk tutki kukkia ja ruohikkoa. Maa ja vihreä ruoho vetivät häntä puoleensa kovasti. Riippukeinussakin hän viihtyi. Pallon käytössä hän on jo erityisen taitava, kun isoveli Arttu on ihan ensi hetkistä saakka treenannut. Ensimmäinen kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti